Híreink

2024-ben elnyert, az "Év Loxone Projektje 2023" verseny 2. helyezés

2024-ben elnyert, az
Magyarország hivatalos Loxone képviselete, a Verdom Kft idei évben is meghirdette szakmai versenyét, melynek célja, megtalálni és díjazni a 2023-as évben elkészült legjobb Loxone projekteket. A balatoni nyaralóval tavaly elért 3. helyezés sikeren felbuzdulva ismét nagy reméyekkel neveztük be az egyik nemrég átadott munkánkat. A befektetett erőfeszítés ezúttal is meghozta a sikert és a dobogó 2. helyig repítette a megmérettetésben részt vevő szombathelyi családi ház projektünket.

.

.

.

Családi ház projekt 

Ügyfeleink gazdaságosan fenntartható alacsony energiaköltségekkel üzemeltethető megbízható, minőségi otthon kialakításának igényével kerestek meg bennünket.

Folyamatos nyitottságuk az innovatív megoldások irányába nem hagyott kétséget bennünk, hogy a Loxone rendszer által nyújtott komplex megoldások lesznek a legmegfelelőbbek álmaik otthonának megvalósítására.

 

 

Világítás:

Főbb szempontok, a takarékosság és a megfelelő megvilágítás. Jelenlétérzékeléssel, a világítások fényerőszabályzásával a beépített minőségi lámpatestek ott és akkor világítanak, mikor szükség van rájuk. Éjszakai módban kapcsolt épületben halvány fények követik a mozgásokat, a nem használt helységekben pedig automatikusan lekapcsolnak a világítások.

A vészeseti világításokat a Loxone UPS tápegysége képes áramszünet esetén is működtetni.

A Loxone Touch Tree kapcsolóit használva nem volt szükség kapcsolók tucatjainak egymás mellé építésére, mert a világításvezérlés mellett még szobatermosztátként, árnyékolásvezérlőként és audio kezelőként is használhatjuk.

 

Fűtés, hűtés, melegvíz:

Az épületben padlófűtés és mennyezethűtés került kialakításra. A fűtést, a hűtést és a melegvíz ellátást is egy Vaillant hőszivattyú szolgáltatja.

A padlófűtést és mennyezethűtést a Loxone intelligens hőmérsékletszabályzó blokkjai kezelik összhangban az épület árnyékolásával.

A helységek hőmérsékletét és páratartalmát a világításvezérlésre is használt Loxone Touch Tree kapcsolók mérik, amik elengedhetetlen feltételei a helységeként állítható zónaszabályzásnak.

Kandalló légminőség figyeléssel  

Árnyékolás 

Az épület árnyékolási feladatait a redőnyök mellett egy a teraszon elhelyezett elektromos naproló végzi. Az árnyékolás a helység klíma blokkjaival összehangolt módon működik, ezáltal csökkentve a hűtési energiaköltségeket.

Központ

Szellőzés

A helységekbe a friss levegőt egy hővisszanyerős Vaillant központi lakásszellőző szállítja. A Loxone Co érzékelők figyelik a házban a légminőséget így automatikusan a megfelelő légcsere fokozatra állítják a szellőzőt, így biztosítva a házban a friss levegőt. A nyitásérzékelők és a távolléti üzemmód információinak segítségével még takarékosabbá vált a szellőző rendszer.

 

Audio rendszer

Az épület helységeibe többzónás Loxone audiorendszer került beépítésre. Az audio funkcióval összekapcsolt Loxone video kaputelefon, Loxone riasztó, vagy ébresztőóra számos kényelmi és biztonsági szolgáltatást nyújt, mindemellett a zenei hatás is kiváló minőségű a Quadral hangszóróknak hála. Az audiorendszer hangszóróin keresztül értesíteni tudjuk a lakókat, ha egy ablak, vagy ajtó véletlenül nyitva maradt, de számos más hasznos figyelmeztető és informatív üzenet is megjeleníthető velük.

 

Beléptetés, riasztó, tűzjelző

A kivitelezés során a Loxone eszközeivel komplex beléptető, riasztó és tűzjelző rendszer került kialakítására. A Loxone AIR nyitásérzékelők mennyezeti jelenlétérzékelők mellett a dinamikus beléptetésre képes NFC Code Touch kapcsoló nagyban segíti a beléptetést. A biztonsági funkcióblokkok naplózásával minden fontos esemény rögzítésre kerül, mely a webfelületen egyszerűen visszanézhető. Az épület kameraképeinek beolvasása tovább emeli a ház biztonsági színvonalát.

A riasztó bekapcsolásával a ház távozó módba kapcsol, így a nem használt fogyasztóberendezések, világítások automatikusan lekapcsolnak, Tartós távollét esetén a ház fűtés-hűtés rendszere takarékos üzemmódra áll át.

 Riasztó

Öntöző 

Az öntöző rendszer automata logikáját az időjárás előrejelzés szolgáltatás emeli magasabb szintre. A kertben található zöldövezet fenntartásáról a Loxone programba létrehozott öntözőrendszer logika gondoskodik és nem utolsó sorban az időjárás állomáshoz tartozó időjárás előre jelző szolgáltatás segítségével még jelentős öntöző vizet is spórolhatunk.

Energia

Az épületen hibrid akkumulátoros napelem rendszer lett kialakítva. A Loxone energia management blokkjaival optimalizált fogyasztási prioritásokat lehet beállítani. A villamos fogyasztók ütemezhetők és teljesítményszabályozhatók annak érdekében, hogy az aktuális napenergia, az akkumulátorban tárolt energia a lehető leghatékonyabb módon a megfelelő időben legyen felhasználva. Az elektromos autó töltése közben a 11kW-os Loxone Wallbox képes teljesítménymodulációra, ha a háznak több energiára lenne szüksége. Az energiafolyamatok monitorozásával a Loxone webfelületén informatív módon követhetjük, elemezhetjük a fogyasztási folyamatokat.

A munkák 2022-ben kezdődtek meg és ezt követte 2023-ban a sikeres műszaki átadás.

Hálásan köszönjük kedves ügyfelünk megtisztelő bizalmát, hogy erre a projektre is minket választott, illetve köszönjük a Verdom Kft-nek, hogy lehetőséget biztosított a projektünk bemutatására.

 

2024. február 21. vissza
Fotók